Aklımatakılansey

Just another WordPress.com site

Kurabiye Susleme Meraklılarına..!!

                          

     Kurabiye ve cupcake susleme son zamanlarda tum kızların ilgisini ceken, dugun, nisan, dogum ve dogumgunu gibi ozel gunlerde oldukca one cıkan bir ugras haline gelmeye basladı.

     Son zamanların trendi haline gelen bu ugras benim de ilgilimi cekti ve yemek yapmayı bırakın mutfaktaki esyaların bile yerini bilmememe ragmen kendime kurabiye ve cupcake susleme kursu hediye ettim.

     Yaklasık 4 saatlik bir teknik egitim ve uygulamadan sonra, aslında cok da zor bir is olmadıgına, sadece her ugras gibi kurabiye ve cupcake suslemenin de biraz el becerisi ile sabır gerektirdigine karar verdim. Bakalım siz de benimle hemfikir olacak mısınız?

     Kurabiye suslemeye 0’dan basladıgım icin kurabiye, seker hamuru ve royal icing gibi terimlerle de ilk defa karsılastım. Oncelikle bu 3 olmazsa olmazımızın tarifini paylasmak istiyorum;

SEKER HAMURU TARİFİ                                                       

Malzemeler;

  • 15 gr toz jelatin
  • 70 gr su
  • 1 kg pudra şekeri
  • 80 gr glikoz

Hazırlanışı;

Oncelikle suyu bir tencerede kaynatıyoruz ve toz jelatini ara ara uzerine ilave ederek yavas yavas karıstırıyoruz. Toz jelatin tamamen eridikten sonra glikozu ilave ediyoruz. Bütün malzemeler eriyinceye kadar beklemeye devam ediyoruz ve sonra ocaktan alıp üzerine pudra sekeri ilave ettikten sonra mikserimizin hamur yapma aparatıyla karıstırmaya baslıyoruz. Hamur biraz sertlesince istedigimiz kıvama gelmesi icin elimizle yoguruyoruz. Iste el yapımı seker hamurumuz hazır!  (seker hamurumuza kurdanın ucuyla gıda boyası ekleyip yogurmaya devam ederek renklendirebiliriz.)

*Hazır seker hamurlarını Eminonu’ndeki pasta malzemeleri satan dukkanlarda da bulmanız mumkun.

KURABIYE TARIFI

Malzemeler;

  • 125 gr tereyagı/margarin.
  • 2 su bardagı un
  • 1 su bardagı pudra sekeri
  • 1 paket vanilya veya portakal kabugu
  • 1 yumurta

Hazırlanışı; 

Oda sıcaklıgındaki (hastasıyım bu tabirlerin ama baska bir ifade turu yok malesef) tereyagı/margarinimizi, yumurtamızı ve pudra sekerimizi bir kabın icinde yoguruyoruz ve iyice karıstırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozumuzu koyup hamurumuzu kulak memesi kıvamına (hastası olunan tabirler #2) gelene kadar yoguruyoruz. Kıvamını alan hamurumuzu daha onceden unladıgımız tezgahta 3 cm kalınlıgında acıyoruz ve sekilli kalıplarla (benim favorim gingerman) kesip yaglı kagıt koydugumuz yada yagladıgımız fırın tepsimize yerlestiriyoruz ve onceden 175C de ısıttıgımız fırınımıza koyup pisiriyoruz. Bu asamada kurabiyelerin uzerlerini kızartmamaya dikkat etmemiz gerekiyor.

ROYAL ICING TARIFI

Malzemeler;

  • 1 paket pudra sekeri (250 gr)
  • 1 yumurta
  • gıda boyası

Hazırlanışı;

Yumurta akını bir kaseye bosaltıp pudra sekerini ara ara ilave ederek kek hamuru kıvamına gelene kadar mikserle cırpıyoruz. Icingimizi renklendirmek icin kurdan yardımıyla gıda boyasını ekliyoruz.

  Puf noktası 1: Eger kıvamı tutturamaz ve fazla kacırırsak cay kasıgının ucuyla su ekleyerek tekrar kıvamı yakalayabiliriz.

  Puf noktası 2: Kurumus icinglerimizi bir  kasık soguk sut veya limonsuyu ile cırpabiliriz.  

Elde ettigimiz karısımı sıkma posedimize dokuyoruz ve tepeden sıkıstırıyoruz. Uctaki sivri kısımda ufak bir delik acarak isleme hazır hale getiriyoruz. İstege baglı olarak ozel sıkma aparatlarından da alabilirsiniz.  

*Royal icing hazırlanısı ile ilgili gorsel icin; (http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=5RuMAagm0Nk&NR=1)

     Evet, bu hazırlıkları tamamladıktan sonra gerisi tamamen sizin hayal gucunuze kalıyor. Kurabiyenizi ister seker hamuruyla, ister royal icing ile susleyebilirsiniz.

     Bunlar da benim yaptıgım kurabiyeler… İlk deneme icin hic de fena sayılmaz, ne dersiniz?

Cupcake yapımı ve kremasının hazırlanısı ile ilgili detaylar yarın sizlerle olacak!  Herkese iyi pazarlar…

Reklamlar

Single Post Navigation

One thought on “Kurabiye Susleme Meraklılarına..!!

  1. ayten on said:

    ilk deneme için süper görünüyolar mutlaka deniycem patlaşımınız için teşekkürler..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: